Heilige Geometrie – Seed of Life Masada Israel

In november 2010 kreeg ik de vraag voorgeschoteld of ik mee wilde gaan naar Israel om daar voor de Total Health Foundation een fotoreportage te maken. En aangezien Israel toch al een aantrekkingkracht op me heeft, hoefde ik niet lang te denken over het antwoord. Om kort te gaan, eind november was de reis gepland en het werd tijd om de koffer in te pakken. Ik ga op reis en neem mee…

Na de diverse afspraken gemaakt te hebben, werd eind november de reis naar Schiphol ondernomen. Buiten het feit dat ik een hekel heb aan vliegvelden, is het inchecken bij El Al meestal geen pretje. Men kijkt alsof iedereen een gevaarlijke terrorist is, en dat terwijl er sinds 911 eigenlijk geen enkele terrorist is veroordeeld. Terrorisme bestaat alleen in de hoofden van regeringleiders. Vooral in Israel. Ik herinner me nog de vorige keer toen ik terug kwam uit Israel en bij de Israëlische veiligheidsdienst een dik uur ondervraagd en bekeken ben. Zomaar. Uit de rij gepikt. Nee, daar wordt je niet vrolijk van. Dit keer was het anders op Schiphol. De geheel afgezonderde pier van El Al was vervangen door een gewone incheckbalie dus dat zag er tenminste normaal uit. Inchecken geen probleem alleen de vraag aan mij waarom ik een zogenaamde Arafat sjaal om had. Shit, vergeten af te doen en niet zo handig als je naar Israel reist om dan met een PLO sjaal om te lopen… Maar goed, alles verliep verder naar wens en de reis kon beginnen.

Eenmaal in Israel aangekomen werd de reis voortgezet naar een Kibboets Qualia aan de Dode Zee alwaar we bij een vriendin logeerden. Eerst effe een dagje bijtrekken van de reis en genieten van de omgeving. De grotten van Qum Ran waar de Dode Zee Rollen gevonden zijn, liggen op een steenworp afstand van de Kibboets, maar ook En Gedi en Masada, beide het bezoeken waard. Maar eerst eens naar een andere Kibboets alwaar kennissen alweer 2 jaar druk doende waren om deze Kibboets geheel zelfvoorzienend op te zetten. Zo is deze Kibboets voorzien van toiletten die geen water gebruiken, van zonnepanelen en een windmolen en verder is met bezig met de introductie van leem- en strobouw. Tevens is er veel aandacht om de jeugd dergelijke, alternatieve technieken te leren daar de jeugd onze toekomst is. En als we onze jeugd precies datgene laten leren dat opa en oma 35 jaar geleden ook al geleerd hebben, komen we geen steek verder. En dat is iets wat je ziet als we om ons heen kijken. Chaos in een eindigend systeem. Van alles wat we nu doen en hebben, hoef je het alleen maar andersom te doen en we doen het goed. En dat men het andersom doet in deze Kibboets, was te zien. Een groot klaslokaal alwaar de verschillende deelnemers les krijgen in diverse technieken van onder andere leembouw. Tevens is het hele gebouw dat men tot beschikking heeft voorzien van leem, een heerlijk gevoel. Vanzelfsprekend heb ik met eigenaar Danni een gesprek gehad over de GEET Fuel Processor en hetgeen deze uitvinding voor hun Kibboets zou kunnen betekenen. De belangstelling was groot en mogelijk gaat men op termijn met deze uitvinding aan de slag om daarmee een generator op alternatieve brandstoffen te laten lopen.


Diverse soorten leem als voorbeeld voor leerlingen


Blokken leem, klaar voor gebruik

De belangstelling van Total Health Foundation gaat onder meer uit naar alternatieve vormen van gezondheid en techniek. Vandaar dat Masada ook een plek op onze agenda had vanwege het feit dat er 2000 jaar geleden al duizenden mensen op deze berg woonden en dan geheel zelfvoorzienend. Via het slangenpad werden diverse voorraden aangevoerd maar de rest werd boven op de berg zelf geregeld. En dat 2000 jaar geleden al. En daar moest ik heen, dat moest ik zien. Wat kon men toen wel en nu niet? Onderzoek was vereist en de reis werd voortgezet via de kabelbaan die de bezoekers naar Masada brengt. Op naar de top!


Masada, Israe 2011l


Opslag voor water

Eenmaal boven op de berg aangekomen was de verbazing enorm. Wat een grote vlakte en wat een bebouwing. Compleet met zwembad, gebouwen, 3 paleizen, uitkijktoren en een grote wateropslagplaats onder de grond alwaar duizenden liters water opgeslagen konden worden. Wow, deze mensen wisten waar ze over praten als je het over zelfvoorzienend wonen hebt. Daar kunnen wij nog iets van leren, veel van leren.


Masada, Israel 2011: op de top

Na de gehele vlakte uitgebreid geďnspecteerd en gefotografeerd te hebben, viel mij oog op een mozaďekvloer in een van de vele gebouwen die als ruďne weer deels opgebouwd waren. De eerste mozaďekvloer liet een soort van vierkant zien waar een 8-voudige geometrie in te zien was. Interessant. Op de volgende mozaďekvloer waren twee vierkante te zien: een groot zwart vierkant en in het midden van dat vierkant een kleiner rood vierkant. Hmm, een vierkant in een vierkant. Ook interessant vooral als je weet wat er mee bedoeld wordt, maar dat is mogelijk een onderwerp voor later. Waar het nu om gaat is de mozaďekvloer die ik onder mij in de volgende ruimte zag: de Seed of Life. Althans een gedeelte er van. Ik keek, keek nog een keer en zei tegen mijn vriendin dat hier onder ons de gehele schepping beschreven stond. Niet begrijpend stond ze me aan te kijken maar nadat ik haar kort wat zaken had uitgelegd, scheen ze het te begrijpen. Onvoorstelbaar, de gehele schepping lag onder ons. Ben ik nou gek, zie ik het wel goed? Ja, zeker weten. Ik zie het goed en ben niet gek. Het lag er. Zo maar, onder ons in een deels gerestaureerde ruimte lag de Seed of Life. Ik ga nu niet de gehele Seed of Life en de daaruit te construeren Flower of Life uitleggen want op internet is daar al genoeg over te vinden. Wel een link waar een goede vriend van mij – ene Dodeca – veel heeft gepost over deze bijzondere materie: Thebiggestsecret.org


8-voudige geometrie


Een vierkant in een vierkant...

Maar goed. Wat is er – zo zult U zichzelf onderhand afvragen - zo bijzonder aan de Seed of Life die op een prachtige mozaďekvloer in Masada was afgebeeld. Ik ga het U uitleggen:


Seed of Life

Het eerste dat ik zag waren de verschillende vormen die ik ook op mijn 2 Mhz frequentiegenerator staan: een sinusgolf, blokgolf en driehoekgolf. Hee, dat is toevallig want deze drie golfvormen komen overeen met de afbeeldingen op de mozaďekvloer. Maar hoe kan dat of is er hier sprake van wishfull thinking daar iedereen overal van alles en nog wat in kan zien en ik dus ook kan zien wat er niet is? Ondanks dat, intrigeerde mij deze afbeelding enorm. Het zou toch niet…? Nee toch? Of wel? Zou deze prachtige mozaďekafbeelding de gehele schepping in zich hebben? Hebben de makers van de mozaďekvloer soms bepaalde kennis door willen geven? Kennis over wat leven is? Naar mijn bescheiden mening wel dus laten we eens zien wat er naar mijn idee in deze bijzondere afbeelding te zien is.

Als we van buiten naar binnen de diverse randen en figuren bekijken, dan zien we dat de eerste rand een rode rand is. Rood is van oudsher een kleur die over de hele wereld gebruikt werd. Rood is de kleur van bloed, levengevend. De volgende rij op de afbeelding zijn driehoeken. Dan weer een witte scheidingslijn en een golfvorm. En zo gaan we verder met de volgende, nu een tegengestelde golfvorm, dan een blokgolf, een niet nader thuis te brengen vorm/golf en als laatste een sinusgolf. Uiteindelijk eindigt de mozaďekafbeelding in een rode rand alwaar de rest van de afbeelding overgaat in de Seed of Life. Wat we op deze afbeelding zien is in feite een driehoekvorm, twee tegengestelde golfvormen, een blokgolf en sinusgolf. Op de tegengestelde golfvorm na, allemaal golfvormen die in de elektronica gebruikt worden. Elektronica in de Seed of Life of hebben we hier te maken met een soort van schema waar je precies kunt zien hoe leven in elkaar zit? Hoe leven ontstaat? Volgens mij wel. Ik heb het vermoeden dat de Seed of Life het ontstaan van leven zoals wij dat kennen herbergt. Dit vereist enige uitleg, want hoe lees je het ‘schema’ van deze afbeelding en wat is leven eigenlijk? Moeilijke vraag daar tot op heden nog geen enkele wetenschapper in staat is geweest een fatsoenlijke definitie van leven te geven. Waar moet leven aan voldoen? Moet iets ‘levends’ ademen, een hart hebben, kunnen denken of wat? Wat zijn de eisen voordat je over leven kunt spreken? Vandaar dat ik al jaren op zoek ben naar antwoorden op de vraag waar menigeen wel eens over nagedacht heeft: wie ben ik, waar kom ik vandaan, waar bevind ik me nu en waar ga ik heen? Allemaal vragen, belangrijke vragen over de oorsprong van het leven en de mens. De grote vraag is dus: wat is leven?

Als we de mens onderzoeken is de hij niets anders dan een elektromagnetisch wezen, bestaande uit een samenspel van verschillende frequenties dat het hologram mens vertegenwoordigt. Elke cel in het menselijk lichaam heeft een noord en een zuid, een plus en een min. Elektriciteit dus, althans dat is wat het werk van David Talbott and Wallace Thornhill laat zien: het universum is elektrisch van aard. Echter vraag ik mijzelf af wat de basis van die elektriciteit is. Met een magneet kun je elektriciteit maken en andersom genereert een elektrisch veld automatisch een magnetisch veld. De grote vraag is dus ook wat de basis is van de driedimensionale, elektromagnetische belevingswereld alwaar wij ons als mens bevinden. Wat is de basis van alles? Antwoord: Scalaire golven, echter dat is een onderwerp voor een andere keer...

Alles om ons heen is elektromagnetisch van aard en dus ook de mens, daar gaan we voorlopig vanuit. Het menselijk wezen is een elektromagnetisch wezen, opgebouwd uit een interferentiepatroon van verschillende frequenties. De mens is een hologram, een lichtwezen, bestaande uit trillingen. Dat is de mens. De mens is geen biologische zak met vlees, botten en bloed dat uitsluitend bestaat uit chemische reacties, nee de mens is veel meer dan dat. ‘Den Mensch’ is een spiritueel wezen dat de illusie van het afgescheiden zijn ervaart. Een illusie die louter uit frequenties bestaat, uit verschillende golfpatronen die de wereld en alles om ons heen laat ervaren als vaste materie. Materie die als je er maar diep genoeg induikt met een microscoop, volledig leeg is. Net zoals de ruimte alwaar je met de Hubble Space Telescoop oneindig in kunt zoemen om vervolgens ook daar tot de ontdekking te komen dat ook daar niets is. De mens is dus een elektromagnetisch wezen. Hoe fijn om te weten, maar wat heeft dat met de Seed of Life van Masada te maken? Naar mij idee alles. Let op:

De eerder geplaatste link naar Thebiggestsecret.org laat zien hoe de Seed/Flower of Life ontstaat. Ik ga dat hier niet allemaal uitleggen. Waar het om gaat is de Seed of Life van Masada naar mijn idee de gehele schepping beschrijft, een elektromagnetische schepping. Dus laat ons eens zien wat de Masada Seed of Life aan geheimen herbergt…

Van binnen naar buiten zien we eerst een rode band, gevolgd door rode en witte driehoeken. De driehoek is de basis voor alles. De tetraëder (vuur), octaëder (lucht), icosaëder (water), en kubus (aarde) zijn allen opgebouwd uit driehoeken. Tevens is een driehoek de beste manier om bijvoorbeeld een constructie te bouwen zoals een het chassis van een auto of huis (piramide). Vuur staat voor de tetraëder, de driehoek met als element stikstof (N).

De volgende twee rijen bestaan uit twee golfpatronen, links- en rechtsom. Deze golf- of kolkpatronen staan voor water (icosaeder) dat als bijbehorend element Waterstof (H) heeft.

Vervolgens zien we een blokgolf die staat voor de aarde. De Kubus en het element Koolstof (C) behoren tot deze blokgolf.

Daarna komen we een vreemd symbool tegen dat naar mijn idee nog het meeste lijkt op het symbool dat de bouwer van Coral Castle in Florida aan ons achterliet: Edward Leedskalnin. Leedskalnin beweerde het geheim van de piramide bouwers te kennen daar hij zonder veel moeite zeer zware stenen wist te verplaatsen.

De volgende op de afbeelding is een sinusgolf welke staat voor Lucht (octaëder) met als element Zuurstof (O).

Uiteindelijk komen we uit bij de Seed of Life, althans een gedeelte er van daar de rest van de afbeelding in de loop van de duizenden jaren geschiedenis het niet overleefd heeft. De afbeelding ziet er met alle golfvormen als volgt uit:


Seed of Life

Goed beschouwd zou je de afbeelding als volgt kunnen lezen: vanuit de drie-eenheid (driehoek, tetraëder, Stikstof) wordt een vortex gevormd. Deze vortex bestaat uit de twee tegengestelde rijen golfpatronen (water, icosaeder, Waterstof). Links- en rechtsdraaiend, daarmee een vortex genererend dat in elk atoom terug te vinden is. Panta Rhei, alles stroomt, alles is in beweging. Op de afbeelding is tussen beide golfpatronen een witte balk aanwezig, de scheiding tussen boven en onder. Tussen plus (+) en min (-), tussen Noord en Zuid. net zoals een magneet een Bloch-wall heeft, waar het magnetische veld zich omdraait. De witte balk geeft de 'Bloch-wall' van de vortex aan om vervolgens vanuit de vortex beweging verder te gaan in een blokgolf.

De volgende is een interessante afbeelding die naar mijn idee nog het meeste weg heeft van de afbeelding die Leedskalnin na liet op de cover van zijn boek over 'Magnetic Current'. Deze afbeelding en meer zeer interessante informatie is te vinden op deze pagina te vinden.


Het boek van Edward LeedskalninEen opmerkelijke overeenkomst met de afbeelding van Masada en de afbeelding van Leedskalnin. Leedskalnin spreekt over 'positive en negative current', de basis waaruit onze driedimensionale belevingswereld uit bestaat. Uit positief en negatief, goed en kwaad, plus en min, dualiteit dus. Als laatste zien we in de volgende afbeelding een sinusgolf waaruit alles in onze illusionaire wereld bestaat. Daarna volgt de Seed of Life, de basis van de Flower of Life waaruit alles is voortgekomen.

Het overgebleven gedeelte van de mozaďekvloer van Masada beschrijft naar mijn idee niets anders dan het ontstaan van het leven. Het leven wat wij als mens op deze aarde leven. Een leven dat geleefd wordt in een elektromagnetische belevingswereld die uitsluitend bestaat uit een interferentie patroon van diverse (scalaire) golven waarmee onze driedimensionale wereld om ons heen als 'vaste materie' wordt waargenomen. Wat wisten de makers van de Seed of Life mozaiekvloer in Masada? Waren zij op de hoogte van het onstaan van alles? Het ontstaan van leven? Gezien de samenstelling van de Seed of Life van Masada heb ik het vermoeden dat de makers precies wisten waar ze mee bezig waren: men construeerde een gecodeerde boodschap over het ontstaan van leven. En daarmee komen we weer terug bij de vraag die ik al eerder stelde: 'wat is leven?' Een vraag waarop we tot op heden geen antwoord op hebben. Een voorwaarde voor leven is echter van levensbelang: elektriciteit. Zonder elektriciteit geen leven, dat staat vast, echter elektriciteit is ook iets waarvan de grootste geleerden niet weten wat het is. We kunnen het meten, mee werken maar weten absoluut niet wat elektriciteit eigenlijk is. Leven en elektriciteit zijn een en hetzelfde. Zonder elektriciteit geen leven. Dit gezien het boek 'The Electric Sky' van Donald Scott (professor of Electrical Engineering).


The Electric Sky

Scott beschrijft in dit boek dat het universum bestaat uit elektriciteit, een mening waarin hij niet alleen staat. En aangezien een elektrisch veld automatisch een magnetisch veld genereert, is de stelling dat we in een elektromagnetische belevingswereld leven niet zo vreemd daar alles om ons heen uit dit EM-veld bestaat. De grote vraag die aan het eind van dit artikel over blijft is wat de basis van het elektrische universum is. Waar komt die elektriciteit van aan die alles vormt? Is God of bewustzijn niets anders dan elektriciteit en als dat zo is, waar komt dat vandaan? En als we verder kijken, dan zien we dat alles in dit universum draait, beweegt. Panta Rei. Waar komt die draaiing vandaar? Wat is de drijvende kracht achter Panta Rei? Waarom draait alles?

Een simpele verklaring luidt als volgt:

'In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God':
Bijbel - Johannes 1:1


Woord is klank. Klank is trilling, frequentie. En met de juiste methode is het mogelijk om wat Lycopodiumpoeder (sporen van de Wolfsklauw) op bijvoorbeeld een trommelvel te deponeren alwaar het poeder onder invloed van de juiste trilling/frequentie een bolletje vormt dat uit zichzelf gaat draaien. Vanzelfsprekend heb ik met deze technieken geexperimenterd en kan als aanvulling geven dat afhankelijk van de gebruikte frequentie, het bolletje zowel links- als rechtom kan draaien. Net zoals alles in ons Universum: Panta Rei. Alles draait, alles beweegt onder invloed van trilling, van frequenties. Onder invloed van het Woord van God. Ohm.

De Seed of Life van Masada beschrijft naar mijn mening niets anders dan het ontstaan van alles, althans de elektromagnetische, driedimensionale belevingswereld waar wij als mens ons momenteel in bevinden. Een holografische wereld die uit plus en min bestaat, uit noord en zuid, uit tegenstellingen. En al die tegenstellingen (dualiteit) komt voort uit die ene bron waaruit alles ontstaat. Wij noemen dat misschien God, de kosmos, de Maya's noemen dat Hunab Kuh. Voor de Maya's is Hunab Kuh het Galactische Hart, die ene bron waar alles uit voortkomt en alles in terugkeert. De Hunab Kuh als een alles bepalende radiozender die, als de frequentie eenmaal volgens een natuurlijk, circulair proces veranderd, een grote invloed heeft op de elektromagnetische belevingswereld die wij als mens hier op aarde mogen ervaren. Een invloed die we allemaal voelen in het versnellen van de tijd. Tijd en ruimte lijken meer en meer te comprimeren totdat we uiteindelijk door het gaatje van de zandloper zullen vallen. Mogelijk is dat punt 21 december 2012 dat de Maya’s als einddatum aan hun kalender geven, mogelijk een andere tijd, ik weet het niet. Maar een ding is zeker: als de Hunab Kuh van trilling veranderd, veranderd alles mee. Waterklankbeelden geven dit prachtig weer. Een andere trilling, een ander beeld. Zo kun je ook de Hunab Kuh zien die met de huidige trilling onze huidige wereld laat zien. Wordt deze trilling veranderd - zoals momenteel zeer duidelijk gaande is - dan zal er, hoe je het wend of keert, een nieuwe wereld komen.


Water Klank BeeldenRobert Boerman 2011

Video: Thunderbolts of the Gods