Je naam in HOOFDLETTERS? - Deel 1

Ik heb een vraag. Een vraag die mij nu al meer dan 10 jaar bezighoudt en waarop ik tot op heden nog geen antwoord heb gekregen. Nu weet ik wel dat ik soms vragen kan stellen waar de meeste mensen niets mee kunnen, die gave heb ik mijn hele leven al, maar deze vraag is van een geheel ander kaliber.

Een vraag die ik de afgelopen jaren aan veel mensen van verschillend pluimage heb gesteld. Aan advocaten, belastinginspecteurs, bankdirecteuren, politiefunctionarissen, mijn buurman; niemand maar dan ook werkelijk niemand wist er een zinnig antwoord op te geven, terwijl het eigenlijk een hele eenvoudige vraag is. Heb jij jezelf wel eens afgevraagd waarom jouw naam in HOOFDLETTERS op een bekeuring, je bankafschrift of een belastingformulier staat? Waarom is dat? De meeste mensen reageren met het welbekende 'huh', waarna hun gezicht een zeer onnozele uitdrukking creëert dat er meestal een minuut of 10 op blijft zitten om vervolgens over te gaan in ongeloof om te eindigen met een blik van 'een van ons tweeën is gek, maar ik niet'. Je mag me gek noemen, maar niet dom…

Laten we er eens een bekeuring bij pakken. In mijn geval zal de bekeuring gericht zijn aan ‘BOERMAN RJ’. Hmm, hoe kan dat? Want als ik bijvoorbeeld te hard gereden heb en ik wordt geflitst, dan volgt er over het algemeen een bekeuring. Hoe gaat dat in zijn werk? Het kenteken op de foto wordt vergeleken met het kentekenregister van de RDW in Veendam. Justitie krijgt van Veendam de gegevens aangeleverd waarna het de bekeuring naar op het kenteken vermelde adres gestuurd kan worden. En daar gaat het al fout, want als ik het kenteken van mijn auto erbij pak, dan zie ik toch heel duidelijk staan: ‘R.J. Boerman’, en dat is heel wat anders dan 'BOERMAN RJ'. Alleen al binair gezien (de ‘nullen en enen’ waarmee onze computers rekenen) is er een wezenlijk verschil tussen HOOFDLETTERS en kleine letters. Denk maar eens aan je ‘Caps Lock-toets’ als je ergens een wachtwoord in moet typen. Dat gaat mis. Dus als ik dit gegeven doortrek, dan kan ik niets anders concluderen dat als Justitie de gegevens (digitaal) vanuit Veendam aangeleverd krijgt – de zogenaamde ‘kleine letter-versie’ (RJ Boerman) – en men de bekeuring op HOOFDLETTERS de deur uit doet, men twee bestanden in het systeem moet hebben. Namelijk ‘BOERMAN RJ’ en RJ Boerman’.

Een goede vriend, en een van de betere computerprogrammeurs, vertelde mij dat dit inderdaad het geval moet zijn. Belazert Justitie de kluit of is er iets anders aan de hand en ben jij wel de naam die op de bekeuring staat? Zoals gezegd heeft tot op heden niemand mij daar een zinnig antwoord op kunnen geven. Totdat ik vorig jaar besloot de stoute schoenen eens aan te trekken en een afspraak te maken met de juridisch adviseur van Stralingsarm Nederland: Luuk van Dinter. Op mijn vraag of we belazerd worden met de HOOFDLETTERS, antwoordde hij volmondig: ‘ja’.

Eindelijk iemand die met dezelfde materie bezig was en wist waar hij over praatte. Eindelijk iemand waar je mee van gedachten kon wisselen, iemand waar je verder mee kunt. Uiteindelijk leidt de ontmoeting tot het opzetten van een overkoepelende website voor deze materie: www.destroman.nl en het verder uitwerken van www.ikclaimmijnnaam.nl, alwaar ik de functie van webmaster op mij genomen heb. Eindelijk, na meer dan 10 jaar zoeken, vragen en speuren is het antwoord eindelijk boven tafel: je bent niet de naam die op de bekeuring staat.

Binnenkort meer over je naam in HOOFDLETTERS, wat ertegen te doen, hoe je naam te claimen, hoe een Soeverein Mens te worden en we daarmee in mijn ogen een geheel nieuwe Soevereine Samenleving op kunnen zetten, maar daarover later meer. In ieder geval ben je niet je naam en misschien wil je over de volgende vraag nadenken: ‘wie ben jij?’.

Robert; van de familie Boerman - 14-03-2012

Je naam in HOOFDLETTERS? - Deel 2

Je naam in HOOFDLETTERS? - Deel 3


DISCLAIMER